Hoppa till innehåll

Merparten av alla som jobbar med datorer på jobbet har behov av glasögon för att kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt. Men hur viktigt är det egentligen och hur påverkar det ditt arbete?

1. Fel glas betyder inte bara fel styrka i glasens!
Ett glas som är enkelslipat (slipat för ett visst avstånd) kan vara rent av dåligt för dig om de är anpassade för ett avstånd till din skärm som inte stämmer med verkligheten. Exempelvis om du har ett par så kallade läsglasögon så är de anpassade för avstånd på ca 40 cm till där du ska läsa, om du då jobbar på ett avstånd av 80 cm blir effekten att du anstränger dig och presterar sämre i din vardag.

2. Huvudvärk, stress, trötthet är tecken på felaktiga glasögon
Om du upplever något eller några av ovanstående symtom är orsaken oftare än man tror att du har felaktiga glasögon alternativt att du behöver glasögon i ditt arbete. Boka tid hos din optiker så får du ett snabbt svar.

3. Rätt glasögon ökar din effektivitet!
Det är sant att du blir effektivare på din arbetsplats om du har rätt synhjälpmedel.

Alla behöver inte glasögon men de flesta hamnar i den situationen förr eller senare.

Som arbetsgivare är det viktigt att se till att medarbetarna har rätt glasögon anpassade till den verklighet de jobbar i. Tänk på att man ofta får det man betalar för, dvs det kan vara värt att investera i så bra produkter som möjligt – allt för effektivitetens skull.

Vill du veta mer, eller se hur vi kan hjälpa just dig? Tveka inte på att kontakta oss.