Hoppa till innehåll

Synundersökning
i Malmö

Söker du en optiker för en synundersökning i Malmö? Hos oss kan du känna dig trygg med att du och din syn får den uppmärksamhet den behöver. Vi genomför en personlig och grundlig synundersökning som hjälper oss att identifiera eventuella problem och förebygga framtida synproblem.

Varför ska jag boka en synundersökning?

Genom att boka en synundersökning hos oss kan vi tillsammans se till att upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede och säkerställa att din syn alltid är på topp.

Synen förändras med tiden, även om du inte har märkt av några förändringar, kan det vara så att din syn har försämrats utan att du är medveten om det. En synundersökning kan upptäcka sådana förändringar och åtgärda dem i tid. Ju tidigare problemen upptäcks, desto bättre chanser har du att hantera dem effektivt. Du behöver rättare sagt inte uppleva en oskarp och suddig syn, trots att det oftast kan anses som en av de vanligaste anledningarna till att man bör boka en synundersökning hos oss i Malmö.

Några vanliga symptom på att man behöver glasögon kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider.

Vad är det DNEye skannern gör som är unikt? 

DNEye är en optisk 3D-skanner som tar högupplösta bilder av ditt öga. Den mäter av 7000 punkter i ögat och skapar en 3D modell av ditt öga. Vi får uppgifter om dina styrkor i mörker och i dagsljus, eventuella brytningsfel och dessutom viktiga värden kring hur ditt öga mår. 

Om du behöver progressiva glas kompletterar vi med mätningar av ditt synbeteende som gör att vi kan tillpassa en helt ny typ av individuella skräddarsydda glas. En synundersökning tar ca 45 minuter, utförs av legitimerad optiker och kostar 495 kronor.

Synundersökning för linser i Malmö

Vid en linsundersökning gör vi en synundersökning och kontrollerar ögats yttre delar, bland annat att hornhinnan är klar, att inga tecken på infektion finns eller märken som tyder på att linsen inte sitter bra.

Är du ny linsbärare kontrollerar vi om ditt öga visar tecken på problem som skulle innebära problem vid användande av linser. De allra flesta kan ha linser då dagens urval av kontaktlinser täcker de flesta behov. Vi ger självklart råd och tips om ditt linsbärande och instruktioner och information kring ögonhälsa. 

Nytillpassning av linser kostar 695:-

Synintyg för körkort i Malmö

När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs en syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Du bokar tid som vanligt och väljer körkortstest vilket kostar 195:-. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper fixar vi det direkt.

Obs! Glöm inte legitimation.

Synintyg förnyelse högre behörighet i Malmö

Om du behöver intyg för att förnya din högre behörighet (lastbil, buss) kostar det 195 kronor. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper så får du det i stället.

Obs! Glöm inte legitimation.

Behöver du råd eller tips? Fråga oss!

Oavsett vilken fråga du har så sitter vi med all sannolikhet på svaren! Varmt välkommen att ringa oss, mejla, eller varför inte komma in i butiken och prata lite med oss!