Hoppa till innehåll

Nästan en tredejedel av alla behöver glasögon privat eller på jobbet

5 Tecken på att du behöver glasögon

Du har svårt att läsa när du tittar i din mobil eller på din läsplatta/bildskärm

Du har ofta huvudvärk när du suttit med din dator/platta/mobil en längre stund.

Du har svårt att tyda skyltar i trafiken

Du har problem med att läsa textade program på TV.

Känner du igen dig? Kontakta en optiker nära DIG.

Ögonhälsa

Har du problem med dina glasögon?

Många som har glasögon upplever att de inte är nöjda med desamma och de tre vanligaste problemen ser du här. Kontakta en optiker nära dig om du är missnöjd, de kan i de flesta fall hjälpa dig med vad problemet är.

3 anledningar varför man inte är nöjd med sina glasögon

Detta kan ha många orsaker, allt från att de är feljusterade till att din glasögonbåge inte är rätt för dig.

Vilken glastyp du har i dina glasögon spelar stor roll. De bästa glasen har oftast en behandling som är påkostad och har fettavvisande samt lättrengörlig beläggning som hjälper dig att lyckas. Dessutom är det viktigt att använda rengöringsmedel anpassat för glasögon.

Oftast beror detta fenomen på att behandlingen som du har på glasen är undermålig och har krackelerat. Det finns en mängd olika behandlingar för glasögon men enkelt uttryckt kan man säga att bättre glas har bättre behandlngar.

Ett glas som är enkelslipat (slipat för ett visst avstånd) kan vara rent av dåligt för dig om de är anpassade för ett avstånd till din skärm som inte stämmer med verkligheten. Exempelvis om du har ett par så kallade läsglasögon så är de anpassade för avstånd på ca 40 cm till där du ska läsa, om du då jobbar på ett avstånd av 80 cm blir effekten att du anstränger dig och presterar sämre i din vardag.

Om du upplever något eller några av ovanstående symtom är orsaken oftare än man tror att du har felaktiga glasögon alternativt att du behöver glasögon i ditt arbete. Boka tid hos din optiker så får du ett snabbt svar.

Det är sant att du blir effektivare på din arbetsplats om du har rätt synhjälpmedel. Alla behöver inte glasögon men de flesta hamnar i den situationen förr eller senare. Som arbetsgivare är det viktigt att se till att medarbetarna har rätt glasögon anpassade till den verklighet de jobbar i. Tänk på att man ofta får det man betalar för, dvs det kan vara värt att investera i så bra produkter som möjligt – allt för effektivitetens skull.

Tre saker som du inte visste om glasögon på jobbet.

Merparten av alla som jobbar med datorer på jobbet har behov av glasögon för att kunna utföra sitt arbete på ett bra sätt.

Men hur viktigt är det egentligen och hur påverkar det ditt arbete?